Olen varmaan ollut talvilevolla jo koko kesän. . Ehkäpä jokin talvikuva ilmestyy sivuilleni. Puutarhani on saanut jotain lisäystä syksyllä. Salin päädystä puutarhaan,olen tehnyt käytävä reunus istutuksen. Trumpettimaisesti istutin valkoisia ja punaisia marja pensaita käytävän reunoille. Uudet marjapensaat istutin jo ikääntyneiden tilalle. Uusia lajikkeita Punaherukka Katri ja Mustaherukka Mahmut vaihdoin paikkaa, vanhoissa on jo jokin tauti lehdet menevät homeeseen.

Talven aikana yritän hahmotella puutarhani suunnittelua. Pitäisi piirtää pohjapiirros koneelle ja lisätä se sivulleni. Jospa joku viisas suunnitelusta kiinnostunut sattuisi eksymään sivuilleni.

Kukkapenkkien reunusten materiaali ehdotuksia kaipaan. Punainen maalaistalo idylli on aika vaikea.

Navetan edustan ruusupenkin reunustin nyt syksyllä muototiilillä, joita sain melkoisen läjän. Ainoa harmi kun ne ovat reikäisiä, mur rikat pääsevät työntämään juuret kivasti läpi.

Kasvihuone jäi tänäkin vuonna rakentamatta, kuin myös kasvilava. Voi sentään unohtui suojata verkolla uuden uusi marjaomenapuuni jänisten varalta. Uusia puita suojattiin Mota hirvieläin karkotteella. Syksyllä olivat peurat makoilleet puutarhan reunalla ja aitan ympärillä.

Havuja on nyt pihalla Engmannin kuusia 2, Japanin pihta, kaksi vuorimäntyä ja kaksi katajaa. Kyllä oli vaikea valita mihin istutan, kuusista tulee korkeita ja miten maisema muuttuu, varjot ja etc.  

Neidonkammari on valmis, tai siis ei sillä jalkalistat puuttuvat ja ikkunan alta lista. Harmaa tapetti, koska neidon uudet hiukset tulivat harmaana, ehei tapetti oli poistokorissa hyvin hyvin edullista.

1100032.jpg

Juuri maalattu pinta ei tee aivan oikeutta lattialle. Uulan pellavaöljyämaalia ja venelakkaa tulee vahvapinta. Ovi on maalattu ja niin naulankannat pitää maalata.

1100037.jpg

Edistystä iloitkaa kanssani!