Mukavaa olla Kuopiossa, voisinpa siirtää puutarha mukanani takakontissa tänne. Toista viikkoa sitten kävimme viimeksi puutarhaa möyrimässä. Silloin oli ihanainen sipuli kasvi jo kukassa, tulppaaneja oli tulollaan paljon.  Eipä kovin  taidokas kuva mutta tässä näitä  ihanaisia.


603095.jpg


Siilinjärvellä on metsänhoito oppilaitos. Kiintoisa oli käydä siellä katselemassa puita ja pensaita, myynnissä on komeita taimia. Kyynelkoivu olisi irronnut mukaan 20€  koko oli parimetriä. Osa oli taimistojen hintoja, osa huomattavasti halvempaa. Tärkeintä tietysti taatusti kotimaisia ja ilmastomme kestäviä.

Onko joku kokeillut utta  mustaherukkalajiketta Katria? Mikä on marjojen maku? Viherherukka Vertti on marjasuosikkini. Taivaallisia marjoja jälkiruokiin ja herkutteluun.

Minulla on aivan tuliterä ryytimaa, savimaata sekoitettiin navetan takaa tuotuun multaan ja osto turpeeseen. Nyt odotellaan tuleeko jätti rikkapommi vai hallittavissa oleva vihannespenkki. Vessavajaa ollaan rakentamassa ja sen eteen tehtiin jo pyöreä kukkaistutus, hemlokki keskelle ja ympärille kesäkukkia, siemeniä ja yrttejä. Ostin myös fiskarssin rikkaruoho kitkentä apurin. Loistava, kottarillisen nyhdin voikukkia ensimmäisenä päivänä.

Ajattelin tästä kesästä selvitä teemalla ÄLÄ OSTA UUSIA TAIMIA vaan kuinkas sitten kävikään... (lapsien muumi kirjasta lainaten) Ensi töikseni keväällä haksahdin hemlokkiin, harjaneilikkaan ja orvokkeihin. Luettuani taimiluetteloa haluaisin vadelmaa,  yhden Katrin ja lisää Verttejä, sekä lukemattoman määrän perennoita ush. Kamppailen tuon halun kanssa, syksyllä sitten, kun on aleaika Kauppilassa.

Eilen ostin Ihanan kauniin ja kevyen alumiinilapion itselleni. Minä itse elämä alkaa tästä, jaksan kantaa ja kaivaakin sillä omatoimisesti.

Tuulen suojusaidanteen tekeminen on aivan pakollista. Kasvit kun vipattavat vimmatusti tuulessa, enkä ole löytänyt kasveja, joissa oli juuritossa lisänä pieniä ankkureita ja varessa paksut tukikepit. Päätettävä minkälainen aidanne olisi hyvä, havuista tulisi ilmettä talveenkin????? Lienee aina tuullut tällä paikalla, kun kylässä on ollut kaksi tuulimyllyä toinen niistä meidän pihan reunalla. Taidanpa laittaa kuvan, jonka otan tuosta myllynkedolta taloon päin. Hirveä määrä ryjää ja rakennus tavaraa kuitenkin koristaa ympäristöä.