Haistaessaan luumupuuni ihanalta tuoksuvat juuret. Teimme kokeilun ja laitoimme maahan myyräverkon, isotöinen murisi kotikarhuni mmmrrr. Nytpä nähdään heti ensimmäisenä keväänä miten toimi, iloitsee tämä puutarha keiju.

504268.jpg

Kuva on ensimmäisestä työstä valkoiset viinimarjapensaat saatu maahan. Puutarha vielä niiiiiin ihana viidakko. Tämän kuvan jälkeen oksasakset soivat sammaloituneet ja jäkälöityneet oksat leikattiin kuusiaita kaivettiin ylös. Ja suojaisa puutahara hävisi tältä mielellään piilossa lepattavalta perhoselta.

Uudistusta vain oli tehtävä kylmästi. Tiskiharjalla olen puhdistanut omenapuita, jotka sivumennen sanoen on kasvatettu kaupan ulkomaisista hedelmistä ????? silloin kun olin polven korkuinen. Olen varttanut puihin nyt jalostettuja oksia. ONNISTUNUTKIN aivan ensi yrittämällä. Hullun tuuria vai, peukalo kun ei viherrä useimmiten sinertää.

Villivadelmat olen pystynyt lannistamaan etupihan nurmelta. Ensimmäisen kesän kaivoin kuokalla juuristoa, seuraavana vuonna kasvoi miljoona pientä alkua, joka juuren pätkästä. Kutsuin naapurin apuun, joka käänsi maan ja sitten revin juuria uudelleen, otin myös roundupin ja ruohonleikkurin mukaan.  Voitto on saavutettu.