Näitä taimia toin Ruotsista Mariestadista. Yvonnelta, Susanilta ja Birgitalta sain alkuja jos jonkinlaisia. Osan taimista on ikävä kyllä nimettömiä.

Birgitan puutarha oli niin kaunis tasapainoinen ja upea kuin omistajansa. Puutarhan on aikoinaan suunnitellut ammattipuutarhuri itselleen. Tässä otamme taimia tienreunan puun alta.

923982.jpg

Lungört

Myskmadra

Macelya

Natt... lopun nimestä unohdin kun en kirjoittanut ylös.

826664.jpg

Ritarinkannus yksinkertaiset kukat maatiasrotu.

Purppurapunalatva? Oletan

Jokin aitapensas ikivihreä ainakin Ruotsissa

Jokin kasvi (Vähän vuorikaunokin oloiset lehdet kukkii vaaleanpunaisena leviää)

826665.jpg

Valkoista mansikkaa

Kukka joka on vähän lewitsian tyyppiset kasvustot

923953.jpg

Mahonia (taisi kuolla)

Olimme aivan huononvointisia tuodessamme helteellä kukkien taimia Tukholmaan, jossa vasta saimme ne peräkärryyn. Varmasti jokin niistä oli myrkyllinen, sillä oksennus oli tulla siinä hajussa. Kyhättiin äkkiä pika pikaan puutarhaan kukkapenkki ja tältä se näytti. Yritän herätellä vaakatasossa olevia taimia. Sauna peräkärryn sisällä viikon verran ei ole tehnyt oikein hyvää taimille.

923992.jpg

 

Teimme jatkopalan ojan reunan penkkiin ja sinne laitoin myskmandan, lungörtin, poimulehden ja tuntemattoman.

826662.jpg 

 

Susanilta sain belargoniakin Mörby vit, hänellä oli AIVAN IHANIA belargonioita ansarissaan. En ollut ikinä nähnyt sellaisia kaunokaisia. Pitänee kysyä tyttäreltäni hänen sivujensa osoite. Mörby vit voi hyvin, vaikka olen vähän huonosti hoitanut sitä.

Uskokaa tai älkää ritarinkannukseni kukkii taas. Isotähtiputki näytti ensin lopettavan kukinnan vaan on taas täydessä kukassa. Ruotsin tuomisten penkit ovat kuin ovatkin hengissä.

Myyrät ovat tehneet kukkapenkkeihin reikiä ja nurmikolla ainakin 20 multakasaa. Myyrämyrkkyä olen kaatanut reikiin silti tulee lisää reikiä.

Kukkasipulit vaarassa. Tiedätkö ovatko narsissin sipulit myyrän herkkua?