Tämän kevään ainut hankinta kuoli. Ostaessani kysyin myyjältä sopiiko paikkaan ja kyselin lähteekö kasvamaan kun latvassa oli runsaasti ruskeita neulasia. Niinhän siinä kävi että ruskeita tuli tasatahtia latvasta alaspäin ja lopulta oli kalju.

Taimimyymälässä toinen myyjä vänkäsi kanssani liian syvässä, liian vähän vettä, sanoin ettei varmasti, liian paljon yritti vängätä. TÄYSI VARJO ja suojaus kolmekuukautta istutuksesta. Näitä kahta asiaa ei myyjä sanonut myytäessä.

Tuossa taimikaupassa  on 30 pv kasvuun lähtötakuu. Siilinjärven Haapamäen havaintotilan taimilla VUOSI.  Olen todella pettynyt Turussa suuren  ja  uudistetun  kauniin  taimikaupan  toimintaan. Toki en ole joutunut palauttelemaan tuotteita mihinkään aiemmin. Syyssädekukat, jotka kuolivat kuolivat tapaturmaisesti hukkumalla valeistutuspurkkeihin.

Koska matkustimme muutamaksi viikoksi pois, sain lahjakortin yllätys voimassa neljä viikkoa. Uusi taimi vaatii kastelua enkä hellejaksolla voi sitä jättää kastelematta. Tuona neljän viikon jaksolla en ole maalla.

Mitä tästä opin. Ostaessa kalliin taimen, pyydä tarkat istutusohjeet ja selvitys millaiseen paikkaan suosittelevat, paperille.  Mielestäni 30 pv takuu on lyhyt monille puille ja havuille.

Taimen myyjä puhui aivan tavalla, kuin palautusta hoitanut myyjä. Iltapäivä ja iltaaurinko osui paikkaa siinä kasvoi myös kotkansiipeä. Oli liian kuuma paikka?
Parin päivän kuluttua menemme laskemaan paarmat hyttyset ja raivaamaan niinkutsuttu nurmikko lyhyeksi. Lähdemme Tukholmaan harmi etten ehdi taimistoihin.