Joudunkohan vankilaan! Puutarhan ojan kallistus on, päin ÖÖÖÖÖ metsiä, vesi jää isoksi lammikoksi hyttysten synnytyssaliksi.

Päätin estää tuon uuden sukupolven kehittymisen. Kaadoin puolilitraa vanhentunutta oliiviöljyä ojaan. Siitä tuli kalvo veden pinnalle ja hyttysen toukat eivät päässeet pintaan. Osmankäämi kasvaa öljystä huolimatta ja hyttysiä on öljystä huolimatta myöskin, joskin siitä ojasta ei tullut ainoakaan :).

Kesäkurpitsa kukkii runsaasti.  Istutin jo kaksi viikkoa sitten taimen, rakensin rakkaudella taimelle teltan kaksinkertaisesta harsosta. Taimi myyjä sanoi silloin minulle, ettei kannata vielä istuttaa. Sanoin harsosta, hän sanoi ettei siltikään???? Kokemuksia kerään, miten tässä käy, mikä oli niin kova este harsokasvatukselle. Avoin tietysti päiväksi harson vieraita varten ja pörr pör kuului pian teltasta.

Joka päivä jokin taimi alkaa nostaa alkujaan pintaan. Kohta näen mitkä kasvit eivät herää nyyh, pari purkissa maahan istuttamaani syysale perennaa näyttää huonolta. Onneksi en ehtinyt syksyllä kirjaamaan niitä puutarha vihkooni, päätyvät ilmeisesti nimettöminä uuteen komposti kehikkoni sisäpuolelle.

Kevätvuohenjuuri näyttää kovin kauniilta, vaikka on niin tavanomainen kukka.

618445.jpg

Lipsahdan nyt periaatteesta, etten sekoita muita juttuja puutarhasivuilleni.

Talon korjaus on hirvittävän hidasta. Tuvassa on multapenkki rakenne lattia, lattiasta on puolet (haljashirsilankkuja) purettu ja puolet purkamatta. Niitä pitäisi pyytää Kalevi Nummiston purkamaan, entäs vielä mullan kärräys ulos. Multapenkki lattia ei ollut oikeaoppisesti rakennettu, ja muutamme lattia rossipohjaiseksi. Nyt on välikamari kunnostuksen kohteena. Ikkuna vaihdetaan (on mätä ulkoa)ja seinien pinkopahvit ovat aivan mustat ja haisevat tunkkaiselle. Seinille tulee levy ja tapetti. Suunnittelin laittavani makulatuuria ja itsekeitetyn maalin. Ajattelin tehdä sabluunalla kuvioita harvakseen. Kukkaro saneli senkin, makulatuuri on kalliinpaa kuin tapetti!!!!! Pakko siis tyytyä muovitettuun perustapettiin, ajattelin kyllä tempaisevani palstoittuvan pinnan pois ja maalaavani myöhemmin paperi pinnan itse. En tosin tiedä soveltuuko sellainen pinta maalaukseen. Meidän taloon ei laiteta muovia edes tapetin pintaan, oli kunniakkaana tavoitteena.

Pakko vain päästä eteenpäin remontissa. Näin siis nöyrryin ja kamarista tulee siis harmaa. Tapetti oli niin halpaa. Haluaisin oikeaa ruotsalaista PAPERITAPETTIA, tämä ostamani maksoi prosentin verrattuna haluamiini.

Kurkkaa kammariin

 Seinän hirret ovat hienot. Lämpötalouden kannalta on laitettava levyt. Seinätakana tupa on kylmillään, ja taas tuo raha. Talvisin on pieni lämpö sähköllä.

618474.jpg

Tässä samalla tulee kartoitettua missä hirsissä on vielä hevosmuurahaisten pesä.

Toivokaa kanssani, että olen ne saanut häädettyä. Häätöä annettu jo kolmatta vuotta. Meiltä näkyy ulos tuvan seinästä, laitan joskus kuvan minkälainen taideteos on kaiverrettu hirsi.

Huomenna olemme yötä maalla ensikertaa. Ei vessaa eikä vettä, että on mukavaa. Vessa on rakenteilla. Puutarha on :) ja olen onnesta aina soikeana.