Upeat oksasakset ostin Ruotsista puutarhamessuilta. Netissä http://www.malco.se/ Vanhoilla oksasaksillani en nyt saanut enää katkottua oksia, voima puuttuu nyt kädestä. Nämä japsit ovat kevyet ja leikkaavat oksaa kuin voita.

Eilinen päivä puutarhassa oli kylmä tuuli jäädytti melkein sielunkin. Haastavaa kasvattaa tuulensuojaa, toisaalta voi tulla turhanpaljon varjoa. Eilen siis istutin kaksi sireeniä valkoista. Taimien kotimaa oli tanska ostopaikka Honkong, onko kenelläkään kokemusta talvenkestävyydestä?

Ohjeita ruusukaalin ja parsan esikasvatuksesta tarvitsisin.

Uuden ruusupenkin teen lämpimään päätyyn tilaa on 1,3m x 1,5m lajeja voisi olla kolme. Minä pidän oranssin sävyistä eniten, kuitenkin muutkin värit ruusuissa ovat kauniita. En tiedä mitä oikein istuittaisin, vaihtoehtoja on paljon.  EHDOTA MINULLE VAIHTOEHTOJA, VAHVOJA LAJIKKEITA.

Joku myyrä? söi ruusut lyhyiksi tapeiksi talven aikana. Peace ruusu oli ensimmäinen jonka pihaani istutin purkin ohjeen mukaan. Jalonnuskohta nousi talvella ylös ja siinä se kaunis ruusu sitten menni villiksi. Opin siis istuttamaan tarpeeksi syvälle maksoi yhden ruusun.

Tämä pieni lilja on muuttamassa toiseen paikkaan, sillä pyöreän kukkapenkin tilalla oli komea multakasa, tervehdys myyriltä. Pionin taimea ei näkynyt, eikä ritarinkannusta vain lilja, jonka olen ostanut nimettömän siirtolapuutarhan taimimyynnistä.

550881.jpg

Kiitos etukäteen ehdotuksista, ohjeista ja linkeistä.