Uudet ruotsista puutarhamessuilta ostetut taivaallisen hyvät (japanilaiset) oksasakset olivat koekäytössä ruotsinmaalla. Nips naps napsin koristepensaasta oksia, jääkaapissa sitten odottelivat istutusta.

Viinimarja puskan laidalle tökkäilin oksan pätkät kymmenen senttiä maahan. Siitä sitten lähtee korallikanukat ja kevätsade. Parivuotta sitten istutin noita pätkiä ja kasvoivat iloisesti, kunnes verkko oli siirtynyt ja puput keksivät herkku pensaan alut. Viinimarjoja olen tuolla menetelmällä lisännyt onnistuneesti. Viherherukka on suosikki marjani herkullisia, maassa on nyt muutaman tikkunen. Viherherukka pensaat ovat niin pieniä vielä, etten raaskinut niistä monta pätkää ottaa. Käteviä nuo valko- ja viherherukat, niitä eivät räkätit pistä poskeensa. Eivät kuulemma näe niitä. Onko sinulla tietoa voiko valkoista sireeniä lisätä samalla tavalla keväällä oksanpätkiä istuttamalla?

Olen juuri nyt parhaaseen omenien varttamisen aikaan poissa puutarhani läheltä. Omenan vartteet ovat jääkaapissa odottamassa. Tietysti täälläkin savonmailla napsin vartteita. Viherpihassa oli artikkeli varttamisesta ja mahdollisuudesta osallistua tutkimukseen. En minä ainakaan tuosta lehden ositteesta päässyt mihinkään.

Kevät 2005 näytti naventan päädyn jämäkivi kasassa jo tältä.
524174.jpg


524175.jpg

Taimia on vaikeaa kasvattaa kerrostalossa jossa on kuivaa ja kuumaa. Tomaattia ja kaaleja olisi tavoitteenani. Pitänee ostaa taimet valmiina.