Verkkorengas on noin 70 cm, tuleekohan juurien kanssa ongelma. Miten mahtuvan myyräverkon pienistä reijistä vuoien kuluttua. Samoin istutimme kääpiö valkeakuulaan sillä erolla, että pohjalle laitoimme irtonaisen verkkopalan. Nähtäväksi jää kärsiikö luumupuun juuret myöhemmin.

504489.jpg

Verkko jäi viitisen senttiä maan pinnan yläpuolella. Sopiva reunus kiville, joita laitan juurelle, vierellä on puutarhan uudisosa, joka on täynnä murikoita. Yritän käyttää  niitä kiviä kukkapenkkien reunustukseen. Uudisosa on ollut kesantopelto iät ajat. Peitimme koko alan muovilla vuodeksi, oi silmäparkojani siinä oli estetiikka kaukana.

Nyt aloitan uudisosan rakentamisen, hirvittää. Tuntuu niin lopulliselta, yritän tehdä osissa, voidakseni korjata matkan varrella tulevia virheitäni. Maa on savista, taitaa kastemadoilla olla porat, kun sitä maata kaivertavat. Kohopenkit on pakko  laittaa uudisosaan uudesta mullasta. Vaikeaa suunnitella puutarhaa maalaismaisemaan istuvaksi. Japanilaistyyli olisi mieleistä ja kivet, joihin olen hullaantunut, tähän ympäristöön vain ei voi sellaista laittaa.

Navetan päädyssä on kiviä vintinsillan jäljiltä. Sen sammaleisten kivien väliin olen istutellut kukkia. Nokkoset ja ruohot yrittävät tunkea joka kolosta. Hymyilevät varmaan vinosti, tietäessään juurien olevan turvassa järkäleiden alla. Kevättä viime vuodelta navetan kivikosta.

508782.jpg

Näistä laukoista meidän perhoset tykkää.

Talvetin pelargonini miten niitä leikataan, ovat kovasti pitkiä.